Формування здорового способу життя

2014-11-17

/Files/images/9926290_aki_stop.jpg

Світ наркоманів сьогодні наблизився до кожного з нас. Все частіше ми говоримо про них, все частіше зустрічаємо, читаємо в пресі, чуємо про трагедії, що сталися в сім'ях знайомих, виною яких стали наркотики. Особливе занепокоєння викликає той факт, що у наркоманії - "молоде обличчя". Основне число людей, що споживають наркотики, зараз становить підростаюче покоління - молоді люди у віці від 14 до 30 років.

Наркотики - не просто речовини, що наносять шкоду здоров'ю. Вони стрімко і незворотньо руйнують організм, і особистість людини. Споживання наркотиків, ставши частиною молодіжного дозвілля, захоплень, захоплює все нові клуби, дискотеки, навчальні заклади, двори.

Рішення проблеми наркоманії в цілому сьогодні стає однією з важливих задач суспільства. І хоча зараз вже використовується чимало медикаментозних програм позбавлення від наркотичної залежності, це не вирішує цілого ряду проблем зовсім не медичного, а соціального характеру, актуальність яких зростає з кожним днем.

17 листопада 2014 року у школі був проведений виховний захід – «Протистояння», під час якого було показано негативний вплив наркотиків на життя та здоров’я молодого покоління. У театральній постановці були задіяні учні 2, 10, 11 класів (керівник - практичний психолог Штефан Н.А.).

Також у школі була проведена виставка малюнків, плакатів, яку підготували учні 8 – 11 класів (керівник - вчитель курсу «Захисти себе від ВІЛ» Церпіш К.М.), продемонструвавши своє бачення «хвороби ХІХ століття».

Кiлькiсть переглядiв: 177

Коментарi